Enkel tomatsaus - til pizza og pasta

Enkel tomatsaus

Hjemmelaget tomatsaus som kan brukes til mange forskjellige matretter, både til pasta, pizza og i lasagne. Ønsker du litt variasjon, så kan du tilsette andre krydderurter som f.eks. oregano, timian eller merian.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Fjern stilkfestet på tomatene med en spiss liten kniv.
  2. Skjær tomatene i terninger.
  3. Varm opp olivenoljen i en kjele/gryte med tykk bunn og legg i løken og surr den til den er blank. Rør inn tomatene og de revne gulrøttene.
  4. La alt småkoke i minst 20 minutter uten lokk.
  5. Tilsett revet basilikum og smak til med litt salt og evt. litt sukker.
  6. Mos med stavmikser til du får en fin konsistens.
  7. Ha tomatsausen på glass. Den er fin å fryse også.

 

Tips: I stilken finner du mye smak. Så den kan gjerne koke med.

En tomatsaus blir bedre jo lenger den koker og kan kokes opptil 2 timer.

Del på Facebook