Enkel tomatsaus - til pizza og pasta

Ingredienser

Enkel tomatsaus

Under 20 min

Hjemmelaget tomatsaus som kan brukes til mange forskjellige matretter, både til pasta, pizza og i lasagne. Ønsker du litt variasjon, så kan du tilsette andre krydderurter som f.eks. oregano, timian eller merian.

Fremgangsmåte

  1. Fjern stilkfestet på tomatene med en spiss liten kniv.
  2. Skjær tomatene i terninger.
  3. Varm opp olivenoljen i en kjele/gryte med tykk bunn og legg i løken og surr den til den er blank. Rør inn tomatene og de revne gulrøttene.
  4. La alt småkoke i minst 20 minutter uten lokk.
  5. Tilsett revet basilikum og smak til med litt salt og evt. litt sukker.
  6. Mos med stavmikser til du får en fin konsistens.
  7. Ha tomatsausen på glass. Den er fin å fryse også.
En tomatsaus blir bedre jo lenger den koker og kan kokes opptil 2 timer.

Hvor godt likte du oppskriften?