Ingredienser
Enkle vårruller med grønnsaksfyll
Under 20 min
1 av 5 om dagen
Ovnsstekte vårruller med deilig grønnsaksfyll er enkelt og raskt å lage selv. Lag gjerne mange av gangen. Disse er nemlig kjempefine å fryse ned til siden.
Fremgangsmåte
- Rens og skjær grønnsakene i strimler.
- Del chili i to og fjern frø og hinner.
- Finhakk chili og hvitløk.
- Bønnespirer skylles godt.
- Stek alle ingrediensene i olje, gjerne i en wokpanne, til grønnsakene er blitt møre.
- Avkjøl.
- Legg 1-2 ss grønnsaksfyll midt på vårrullpapiret.
- Brett vårrullen sammen som en konvolutt. Fukt siste brett med litt vann (eller et pisket egg) slik at vårrullen blir forseglet.
- Legg de ferdige vårrullene på bakepapir på et stekebrett.
- Bland 1 ss olje (soya, raps eller solsikke) med 1/2 ts sesamolje. Pensle hver vårrull godt med oljeblandingen.
- Stekes gylne og sprø i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter.
- Server vårrullene nystekte.