Løk- og eplekompott

Eple- og løkkompott

Eple- og løkkompott kombinerer sødme og syrlighet med et hint av krydder og passer godt som tilbehør til pinnekjøtt. Den balanserer de kraftige smakene og gir et friskt og harmonisk innslag til måltidet. Enkel å lage og like god både varm og kald.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 store løk skivet
  • 2 store epler kuttet i terninger
  • 3 ss smør eller olje
  • 3 ss brunt sukker eller honning
  • 4 ss eplecidereddik
  • 1,5 ts frisk timian
  • 2 stjerneanis valgfritt
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Varm smøret eller oljen i en middels stor gryte eller panne på middels varme. Tilsett løken og la den surre i ca. 10-15 minutter til den er myk og gyllenbrun. Rør jevnlig så den ikke brenner seg.
  2. Tilsett epler og sukker: Når løken er karamellisert, tilsett eplebitene og brunt sukker. La det småkoke i 5-7 minutter til eplene begynner å bli myke og sukkeret er oppløst og karamellisert.
  3. Tilsett eplecidereddik, timian, og en stjerneanis hvis du ønsker. La kompotten småkoke i ytterligere 10-15 minutter, til eplene er helt myke og blandingen har en tykk, kompott-lignende konsistens.
  4. Smak til med salt og pepper, og juster eventuelt sødmen eller syren med litt ekstra sukker eller eddik etter behov.


 

Del på Facebook