Eple- og tyttebærcobbler

Eple- og tyttebærcobbler

En cobbler er en dessert som er en mellomting mellom smuldrepai, pudding og sukkerbrød. Her har vi fylt den med epler og tyttebær, og serverer den med vaniljesaus eller vaniljeis til.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 epler
  • 1,5 dl tyttebær
  • 4 ss sukker
  • 125 g mykt smør
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 egg

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C.
  2. Smør en ildfast form - ca. 35x22 cm.
  3. Ta ut kjernehusene og del eplene i 1/2 cm tykke skiver.
  4. Legg epleskivene over i formen og strø over tyttebær og sukker.
  5. Pisk sammen smør og sukker.
  6. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og vend det inn i smørblandingen.
  7. Pisk i fløte og egg.
  8. Hell røren over epleskivene og stek cobbleren midt i ovnen i 20-25 minutter.
  9. Server formen nystekt, gjerne med vaniljesaus eller vaniljeis til.
Sist oppdatert fredag 23. januar 2015
Liker 11
Legg til på Min side
Del på Facebook