Eple-donuts

Eple-donuts - den perfekte dessert: Disse fristende friterte epleskivene er enkle å forberede og en garantert hit med et hint av vaniljeis. Perfekte for oppvarming, server dem lune for ekstra kos.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Røre

  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 egg
  • 1 dl melk

Topping

  • 2 ss kokosmasse
  • 2 g maple sirup

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene til røra.
  2. Visp inn egg og melk og bland til du har en jevn klumpfri røre.
  3. Varm oljen i en liten tykkbunnet kjele. Sjekk med en brødbit eller skaftet til en tresleiv om oljen er varm nok. Oljen skal frese!
  4. Fjern kjernehuset på eplene med en kjerneutstikker.
  5. Skjær eplene i 1 cm tykke skiver (behold skallet på).
  6. Dypp epleskivene i røra og stek dem i oljen til de har fått en gyllenbrun farge. Det går ganske fort, så pass på. Stek en eller to eller så mange du får plass til, av gangen. Snu dem underveis og ta dem opp med en hullsleiv.
  7. La epleskivene renne godt av på et kjøkkenpapir.
  8. Server «eple-donuts» med noen dråper lønnesirup og et dryss av kokosflak.
Server dem nylaget eller sett dem til side og «fres» dem opp i ovnen, 5 minutter på 180 grader, rett før servering. Det funker fint!
Del på Facebook