Epledessert a la tilslørte bondepiker

En kjempegod epledessert som smaker like godt som originalen. Deilig mos av epler lagvis med herlig vaniljekesam, sprø kavring og nøtter.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 dl hakkede hasselnøtter og valnøtter
  • 1 ss smør
  • 2 dl knust kavring
  • 1 ss sukker
  • 3 dl kesam vanilje
  • 3 dl eplemos
  • friske mynteblader

Fremgangsmåte

  1. Rist hakkede valnøttkjerner og hasselnøttkjerner i en tørr og varm stekepanne til de får en gyllen farge. Legg til side.
  2. Smelt smør i en varm stekepanne. Bland knust kavring med sukker og stek det gyllent og sprøtt. Avkjøl.
  3. Bland de ristede nøttene med kavringen.
  4. Anrett eplemosen, vaniljekesamen og kavringblandingen lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.
  5. Pynt med friske mynteblader.
Eplemos kan du raskt lage av ½ kg epler, 3 ss vann og 2 ss sukker. Skrell, rens og skjær eplene i biter som kokes i vann og sukker til de er møre. Moses og avkjøles.
Del på Facebook