Eplekake med gjærdeig

Herlig eplekake som bakes med gjærdeig. Bak dobbel porsjon og frys ned til siden.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 2 dl melk
  • 1 egg
  • 0,5 dl sukker
  • 0,25 ts salt
  • 75 g romtemperert smør
  • 6,5 dl hvetemel

Fyll

  • 3 epler
  • 50 g smør
  • 0,5 dl sukker
  • mandelflak

Fremgangsmåte

Smuldre gjær i en bakebolle. Hell over fingervarm melk (maks 37°C), og rør til gjæren har løst seg opp.

Pisk opp egget med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle med siden.

Tilsett sukker og salt, og rør inn biter av smøret.

Bland i melet, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs.

Dekk deigen til og sett den til heving i ca. 45 minutter.

Hell deigen direkte i en langpanne, 25 x 35 cm, kledd med bakepapir.

Trykk deigen ut med melede hender slik at den dekker hele formen.

Fjern kjernehusene på eplene og skjær i tynne båter. Du kan gjerne skrelle eplene, om du ønsker.

Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster.

Pensle kaken med 1 ss pisket egg og strø over sukker og mandelflak.

Stekes midt i ovnen på 220°C i ca. 30 minutter.

 

Del på Facebook