Epler og pærer i smuldreform. Smuldrekake med epler og pærer

Epler og pærer i smuldreform

Om du velger denne smuldreformen med epler og pærer som en herlig og mektig dessert eller om du setter den frem sammen med en kopp kaffe, så vil store og små garantert bli lykkelige.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 epler i tynne båter
  • 2 pærer i tynne båter
  • skall og saft av 1 sitron
  • 2 stilker frisk rosmarin - finhakket
  • 2 ts brunt sukker
  • 5 dl ferdig vaniljesaus

Smuletopp

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 190°C varme. Bland pærer, epler, sitronskall, rosmarin og sukker i en kjele. Tilsett sitronsaft og la det putre sammen 4-5 minutter.

Fordel alt i en ildfast form.

Hakk nøttekjerner i en foodprosessor. Tilsett griljermel, smør og sukker. Kjør det godt sammen.

Fordel miksen over pære- og eplebåtene i formen.

Sett formen inn i varm ovn og la den stå ca. 25 minutter til toppen er vakkert gyllen. Dryss over granateplekjerner før servering - med vaniljesaus eller vaniljekrem til.

Del på Facebook