Epleruter i langpanne

Det er få ting som slår duften av nybakt eplekake som sprer seg i huset. Denne eplekaken i langpanne kan serveres med vaniljeis eller litt pisket krem til. Bak flere og putt i fryseren, så har du når det dukker opp gjester.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 epler - syrlige
  • 2 egg
  • 150 g sukker
  • 50 g smeltet smør
  • 0,75 dl melk
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ss perlesukker
  • 50 g hakkede mandler

Fremgangsmåte

  1. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann - gjerne med litt sitronsaft.
  2. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
  3. Bland smør og melk og pisk blandingen i eggedosisen.
  4. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
  5. Hell deigen i smurt, liten langpanne (20x25 cm). Dryss 1 ts kanel over deigen.
  6. Hell vannet av eplebåtene og legg dem taksteinslagt på deigen og dryss over resten av kanelen.
  7. Dryss til slutt over perlesukker og hakkede mandler.
  8. Stek eplekaken midt i ovnen ved 220°C i 30 - 35 minutter.
  9. Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.
  10. Denne oppskriften gir ca. 12 biter om ovennevnte formstørrelse brukes.
Del på Facebook