Eplesmør

Dersom du glemmer at eplemosen står og koker, oppstår noe magisk. Nemlig eplesmør. Kjempegodt som pålegg på brødskiven, kakefyll, m.m.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg eple
  • 2 dl eplemost
  • 1 dl mapel sirup
  • 200 g brunt sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 1 hel nellik
  • 1 stjerneanis
  • saft og revet skall av 0,5 godt vasket lime

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrell eplene. Fjern kjernehusene, og grovhakk dem.
  2. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele, og kok opp mens du rører godt.
  3. Kok til eplene er møre.
  4. Fjern stjerneanis og nellik.
  5. Mos eplemosen med en stavmikser.
  6. La mosen småkoke i 1,5 - 2 timer til den har fått en smørbar konsistens.
  7. Oppbevares i rene glass med lokk i kjøleskapet.
Del på Facebook