Eplesmuldrepai eller eplecruble

Eplesmuldrepai

Dette er en veldig enkel - men kjempegod dessert med epler som mer enn gjerne kan stå på menyen utover høsten. Du kan også lage den med glutenfrie havregryn.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 6 epler
  • 3 dl havregryn - gjerne glutenfrie
  • 4 ss brunt sukker
  • 10 hakkede mandler eller andre nøtter
  • 2 ts malt kanel
  • 80 g myk margarin

Fremgangsmåte

  1. Mal halvparten av havregrynene til mel med en stavmikser.
  2. Skjær uskrelte epler i båter - bruk gjerne en epledeler.
  3. Ha eplebåtene i en bolle, og bland med kanel, sukker og litt av havremelet og havregrynene.
  4. Resten av havregrynene smuldres sammen med smøret.
  5. Ha epleblandingen i en paiform og ha smuldredeigen og mandlene over eplene.
  6. Stek paien på 180 grader i 25-30 minutter til den har fått en gyllen farge og eplene er ganske møre.
  7. Server gjerne vaniljekesam eller vaniljeis til.
  8. Dette er en hverdagsvariant. Til fest kan du høvle meierismør i tynne skiver og legge på lokket før steking.
Del på Facebook