Eplesmuldrepai
Dette er en veldig enkel - men kjempegod dessert med epler som mer enn gjerne kan stå på menyen utover høsten. Du kan også lage den med glutenfrie havregryn.
40-60 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Mal halvparten av havregrynene til mel med en stavmikser.
- Skjær uskrelte epler i båter - bruk gjerne en epledeler.
- Ha eplebåtene i en bolle, og bland med kanel, sukker og litt av havremelet og havregrynene.
- Resten av havregrynene smuldres sammen med smøret.
- Ha epleblandingen i en paiform og ha smuldredeigen og mandlene over eplene.
- Stek paien på 180 grader i 25-30 minutter til den har fått en gyllen farge og eplene er ganske møre.
- Server gjerne vaniljekesam eller vaniljeis til.
- Dette er en hverdagsvariant. Til fest kan du høvle meierismør i tynne skiver og legge på lokket før steking.