Eton mess
Vår versjon av den berømte britiske desserten, hvor jordbær alltid er med. Det verserer rykter om hvordan navnet ble til: En er at kokken på Eton snublet med et fat med pavlova. En annen er at de hadde piknik, og en labrador satt seg på pavlovaen. Uansett; en kjempegod kake eller dessert til 17. mai og andre festdager.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Visp eggehvitene, eddik og halvparten av sukkeret stivt.
- Visp inn resten av sukkeret, litt etter litt, til det er blankt og stivt (så stivt at du kan holde bollen opp-ned uten at det renner ut).
- Legg bakepapir på en stekeplate. Lag fine marengstopper med to teskjeer eller en kakesprøyte og legg på bakepapiret. Stek marengsen på 100°C i ca. 45 minutter. Avkjøl.
- Pisk stiv krem av kremfløten og vaniljesukkeret.
- Når det kommer til denne siste delen, er det mange variasjonsmuligheter. Du kan mose halvparten av jordbærene og blande i kremen eller ha alle jordbærene hele. Du kan knuse marengsen i litt grove biter eller ha dem hele.
- Ha krem, marengs, jordbær og blåbær lagvis i et serveringsglass eller på et fat.
- Server nylaget.
Legg til på Min side