Fastelavnsboller med frukt

Vi foreslår boller med frukt og bær til fastelavn. Hvorfor ikke sette frem skåler med oppskåret frukt og bær, så kan alle fylle sin fastelavnsbolle med sine favoritter. Spesielt er det gøy for barna.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 50 g gjær
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl melk
  • 100 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ts malt kardemomme
  • 1,3 l hvetemel
  • 1 egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret over svak varme. Tilsett melk/vann og la det varme til fingervarmt (ikke over 36 grader).
  2. Smuldre gjær i en bakebolle, tilsett salt, sukker og kardemomme, og hell på væsken. Rør til gjæren er oppløst.
  3. Tilsett melet - litt om gangen - og bland sammen det godt sammen.
  4. Elt deigen godt med hendene til den er glatt og smidig, og tilsett mer mel om det er nødvendig. 
  5. Sett deigen til heving et lunt sted i ca. 30 minutter. La den heves til ca. dobbelt størrelse.
  6. Sett stekeovnen på 220 grader C.
  7. Når deigen har hevet ferdig, taes den ut på bakebordet og deles i ca. 16 emner. Trill hvert emne til boller.
  8. Sett bollene over på en bakeplate kledd med bakepapir og la dem etterheve i 20-30 minutter.
  9. Pensle bollene med sammenpisket pisket egg.
  10. Stek bollene i 10 - 12 minutter. Hold godt øye med dem så de ikke blir for mørke - alle ovner er forskjellige.
  11. Avkjøl bollene på en stekerist.
  12. Sett frem skåler med forskjellige bær, bananbiter, ananas- og kiwibiter, mangobiter eller eplebiter.
  13. Og om noen skulle ha lyst på litt krem til, så kan du servere den i en bolle ved siden av.

Tips: Lag en nydelig rosa krem ved å blande inn bringebær i kremen.

Del på Facebook