Festbrød med løk og tomat

Deilig brød med løk og tomat til å ha på tapasbordet eller sammen med en gryterett eller suppe. Brødet minner om en pizza eller det italienske brødet focaccia.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 3 dl vann
  • 2 ss honning
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Topping

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle.
  2. Tilsett lunkent vann og rør inn honning, salt og mel til en smidig deig.
  3. Sett deigen til heving i ca. 30 minutter.
  4. Ta deigen ut på bakebordet, og kjevl den ut til 1 cm tykk leiv.
  5. Legg den på bakepapir på en stekeplate.
  6. Skjær tomater i tynne skiver og løk i tynne ringer. Legg tomat og løk utover deigen, og spre over litt god olje.
  7. Strø på hakket frisk timian og salt.
  8. La brødet heve i ca. 25 minutter.
  9. Stek brødet ved 200 grader C i ca. 20 minutter på nederste rille i ovnen.
  10. Del i biter og server.
Del på Facebook