Ingredienser
Focaccia med løk og tomat
Over 60 min
Deilig brød med løk og tomat til å ha på tapasbordet eller sammen med en gryterett eller suppe. Brødet minner om en pizza eller det italienske brødet focaccia.
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i en bakebolle.
- Tilsett lunkent vann og rør inn honning, salt og mel til en smidig deig.
- Sett deigen til heving i ca. 30 minutter.
- Ta deigen ut på bakebordet, og kjevl den ut til 1 cm tykk leiv.
- Legg den på bakepapir på en stekeplate.
- Skjær tomater i tynne skiver og løk i tynne ringer. Legg tomat og løk utover deigen, og spre over litt god olje.
- Strø på hakket frisk timian og salt.
- La brødet heve i ca. 25 minutter.
- Stek brødet ved 200 grader C i ca. 20 minutter på nederste rille i ovnen.
- Del i biter og server.