Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter

Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med løk, fløte og hvitløk smaker nydelig og passer til både biff og fisk. Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell poteter og skjær potetene i tynne skiver.
  2. Stek skivet løk i en kasserolle med litt smør til den blir gyllen, men ikke brun. 
  3. Ha i hvitløk og stek et minutt.
  4. Hell over melk, matfløte og timian. La det koke i ca. 15 minutter.
  5. I en ildfast form: Stable potetene sidelengs slik at det stikker potetskiver oppover. Dette vil gi deg mer deilig, sprø stekeskorpe.
  6. Hell kremsausen over potetene.Stek i ovn på 200 °C i ca. 30 minutter.
  7. Dryss over osten og gratiner i ovn til osten er smeltet og gyllen (ca. 20 minutter til)
  8. Dryss over hakket kruspersille ved servering
Lag gjerne fløtegratinerte poteter i små porsjonsformer.
Del på Facebook