Fløtegratinerte poteter i ildfast form på blå duk

Fløtegratinerte poteter

Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med løk, fløte og hvitløk smaker nydelig og passer til både biff og fisk. Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Ha potetskiver, løk og hvitløk i en kjele med tykk bunn.
  2. Hell over melk, matfløte og la det koke i ca. 15 minutter eller til potetene begynner å kjennes myke. Smak til med salt og pepper.

    Ha potetskivene og kremsausen over i en ildfast form.
  3. Dryss over osten og gratiner i ovn på 225 °C i ca. 10 minutter til osten er gyllen.
  4. Dryss over hakket kruspersille ved servering

 

Lag gjerne fløtegratinerte poteter i små porsjonsformer.

Del på Facebook