Fløtegratinerte poteter i ildfast form på blå duk

Fløtegratinerte poteter

Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med løk, fløte og hvitløk smaker nydelig og passer til både biff og fisk. Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell poteter.
  2. Skjær poteter i tynne skiver.
  3. Stek løk i litt smør til den blir gyllen, men ikke brun. 
  4. Ha i hvitløk og stek et minutt.
  5. Hell over melk, matfløte og timian. La det koke i ca. 15 minutter.
  6. I en ildfast form: Stable potetene sidelengs slik at det stikker potetskiver oppover. Dette vil gi deg mer deilig, sprø stekeskorpe.
  7. Hell kremsausen over potetene.Stek i ovn på 200 °C i ca. 30 minutter.
  8. Dryss over osten og gratiner i ovn til osten er smeltet og gyllen (ca. 20 minutter til)
  9. Dryss over hakket kruspersille ved servering

Lag gjerne fløtegratinerte poteter i små porsjonsformer.

Del på Facebook