Grønnsaksgryte i brun kjele

Ingredienser

Fransk grønnsaksgryte

Over 60 min
2.5 av 5 om dagen

Denne gryteretten med masse deilige grønnsaker er perfekt å servere gjester. Lag en god hjemmelaget potetmos til eller godt nybakt brød.

Fremgangsmåte

  1. Skjær bacon i biter. Brun bitene i stekepanne. Legg over i en gryte.
  2. Brun kjøttet i smør sammen med hakket hvitløk. Strø på salt, strø over mel og rør om. Ha det over i gryten. Tilsett halvparten av buljongen og vinen.
  3. Skrell persilleroten, selleriroten og gulrøttene og del det i biter. Legg i gryten.
  4. Rens sjalottløk og legg løk og laurbærblader i gryten.
  5. La det koke på svak varme i ca. 1 time. Spe med mer buljong og vin under kokingen.
  6. Rens og del soppen i skiver og stek den i litt smør.
  7. Skjær epler i biter.
  8. Smak gryten til med salt og pepper og legg i sopp og eplebiter ved servering.
  9. Pynt med et par stilker frisk timian.

Hvor godt likte du oppskriften?