Sjokoladeskåler fylt med frukt og bær

Fruktsalat i sjokoladeskåler

Flotte sjokoladeskåler fylt med fruktsalat gjør seg godt til festmåltidet. En dessert det er gøy å imponere med.
Over 60 min

Ingrediensliste

Til skålene

  • 300 g kokesjokolade
  • 1 ss solsikkeolje
  • 6 ballonger

Fruktsalat

  • bringebær
  • blåbær
  • klementinbåter

Sukkerlake

  • 4 ss sukker
  • 2 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Blås opp ballongene til ca. 15 cm i diameter. Knyt en knute. Spray eller pensle dem med matfett. Bruk CE-merkede ballonger.
  2. Smelt sjokoladen sakte over vannbad og ha i solsikkeoljen. Avkjøl sjokoladen i 10-15 minutter.
  3. Dekk en stekeplate med bakepapir.
  4. Lag 6 "føtter" til sjokoladeskålene - ca. 1 ts smeltet sjokolade pr. skål er nok.
  5. Dypp ballongen i smeltet lun sjokolade - så høyt opp på ballongen at det blir en skål.
  6. Drypp av overflødig sjokolade, og sett sjokoladeballongen på "foten".
  7. Avkjøl i noen timer før du klipper et lite hull i ballongen ved knuten slik at luften sakte går ut av ballongen. Fjern ballongen forsiktig og kast dem i plastavfallet.
  8. Kok opp sukker og vann. Avkjøl.
  9. Fyll skålene med fileter av klementiner, blåbær og bringebær.
  10. Ha over litt sukkerlake og et lite "snødryss" med melis.
Du kan også servere fruktsalaten i krumkakeskåler, til julekake eller i ferdig kjøpte sjokoladeskårer.
Del på Facebook