Fruktsaus

Denne fruktsausen er en chutneyliknende saus som smaker kjempegodt som tilbehør til middag. Prøv den også sammen med vellagret ost.
Over 60 min
5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g syrlige epler
  • 500 g faste pærer
  • 1 kg modne tomat
  • 125 g rosiner eller korinter
  • 350 g løk , finhakket
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 ts tørr sennep
  • 3 dl eddik, 7 %

Fremgangsmåte

Epler, pærer og tomater skjæres smått opp, uten at de skrelles på forhånd, og tas over i en egnet kjele for deretter å kokes sammen med korinter og finhakket løk i ca. 2 timer.

Mosen presses så gjennom en sikt før den tas tilbake i kjelen. La den koke videre sammen med de øvrige ingrediensene i ca. 3 minutter, eller til den blir tykk.

Ha fruktsausen i helt rene glass eller lignende, men fyll den ikke helt opp da sausen bør oppbevares i fryseren.

Del på Facebook