Bakte og fylte grønnsaker

Fylte, bakte grønnsaker

Fylte og bakte grønnsaker er lett å imponere med. Bruker du auberginer og squash deler du dem i to på langs. Bruker du paprika, så skjærer du av toppen. Bruk gjerne grønnsaker du har til overs i sausen. Her er oppskrift på bakte fylte paprika. Vegetarmat på sitt beste.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fyllet

  • 2 ss soyaolje
  • 1 finhakket løk
  • 1 revet gulrot
  • 4 båter hvitløk - hakket
  • 4 aromasopp i terninger
  • 1 skive sellerirot - revet
  • 1 finhakket rød chili
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl revet hvitost til gratinering

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.
  3. Ha gulrøtter, selleri og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.
  4. Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.
  5. Skjær toppen av paprikaen og fjern hinner og frø. Sett paprikaene på et stekebrett med bakepapir smurt med olje.
  6. Skjær forsiktig av litt i bunnen om de ikke står helt støtt av seg selv. Legg evt. avskjæret opp i paprikaen. Lokket skal også bakes.
  7. Ta sausgryten av platen. Smak til.
  8. Fyll paprikaene med sausen og dryss revet ost på toppen.
  9. Sett brettet i ovnen og stek til paprikaene er gylne, ca. 20 minutter.
  10. Server med lokket halvveis på. Godt hvitløksbrød er supert til.
Del på Facebook