Miljøbilde av fylte tomater

Fylte tomater

Fylte tomater kan serveres som en raffinert forrett, som en liten kveldsrett eller til middag f.eks. med pasta, ris eller salat til.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 bifftomat
  • 2 båter hvitløk
  • 1 løk
  • 300 g kjøttdeig
  • 1 ss olje
  • 1 dl hakket frisk basilikum
  • 1,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 8 sorte oliven
  • 125 g mozzarella
  • 2 ss parmesan

Fremgangsmåte

Skjær et lokk av tomatene og ta ut innholdet. Skjær tomatinnholdet i biter. Skrell og hakk hvitløk og løk. Stek kjøttdeig og løk sammen i en panne. Tilsett tomathakket og basilikum. La røren surre i ca. 10 minutter og smak til med salt og pepper.

 

Del oliven i to og riv mozzarellaen i biter. Bland kjøttdeigen med oliven og ost. Fyll tomatene med kjøttdeigblandingen. Sett tomatene i et ildfast fat, strø på parmesan og stek dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader C.

 

Server tomatene med pasta eller ris og en salat til.

Legg til på Min side
Del på Facebook