Gammeldags eplepai

Deilig varm eplepai. Med ferdige butterdeigplater kan det ikke bli enklere å lage en deilig eplepai av "bestemor"-sorten.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 plater butterdeig
  • 6 syrlige epler
  • 3 ss sukker
  • 2 ss rosiner
  • 1 ts malt kanel

Fremgangsmåte

La butterdeigplatene tine 15 minutter.

Mens butterdeigen tiner, skreller du eplene. Skjær dem i tynne båter. Skjær bort kjernehuset fra hver båt.

Legg eplebåtene etter hverandre i en firkantet form (ca. 18 x 18 cm), som ikke trenger å smøres.Strø på sukker, rosiner og kanel.

Legg deigplatene litt innpå hverandre. Kjevl dem litt akkurat på skjøten, slik at platene fester seg til hverandre.

Sett ovnen på 175 grader C.

Legg deiglokket over eplene. La det hvile i 15 minutter, ellers kan lokket krympe i ovnen. Prikk godt med en gaffel.

Stekes på andre rille nedenfra i ca. 30 minutter.

Server paien med krem, vaniljesaus eller vaniljeis.

Del på Facebook