Gnocchi alla sorrentina

Gnocchi alla sorrentina

Gnocchi alla sorrentina er skikkelig kosemat – myke, hjemmelagde potetgnocchi som bakes i ovnen med tomatsaus, mozzarella og litt frisk basilikum på toppen. En enkel og digg italiensk middagsrett som passer perfekt til både hverdag og helg! Oppskriften har hjemmelaget gnocchi, men du kan også kjøpe ferdig gnocchi på butikken.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Hjemmelaget gnocchi

  • 750 g poteter
  • 1 egg
  • Ca 100 g hvetemel - ca 1 desiliter
  • En klype salt og pepper

Tomatsaus

Til gratinering

  • 200 g mozzarella
  • 50 g parmesan

Fremgangsmåte

Trinn 1: Lag hjemmelaget gnocchi

  1. Stikk hull i poteten med en gaffel ca. 10 ganger.
  2. Gni olje og salt rundt poteten. Putt poteten på en tallerken og kjør den på full guffe i mikrobølgeovnen i 5-10 minutter. Hvis du ikke har mikrobølgeovn så kan du koke potetene i lettsaltet vann til de er møre (ca. 25-30 min)
  3. Sjekk om poteten er mør ved å stikke en kniv i den. Hvis du kan løfte kniven ut at poteten følger ette så er den mør.
  4. Kutt poteten i to og skrap ut fyllet. Ha fyllet i en bolle og bland inn mel, salt og egg. Kna den lett – til du har en myk, men ikke klissete deig.
  5. Dryss litt mel utover en fjøl. Ha på deigen og form til lange pølser (ca. 2 cm tykke) og skjær i små biter. Trykk gjerne en gaffel lett over dem for å lage små riller (som hjelper sausen å feste seg).
  6. Kok gnocchi i lettsaltet vann til de flyter opp (ca. 2 minutter). Ta dem ut og sett til side.

Trinn 2: Lag tomatsausen

  1. Varm olivenolje i en panne og stek løk og hvitløk til den er gyllen.
  2. Tilsett hermetiske tomater, knus dem lett med en sleiv, og la sausen småkoke i ca. 15-20 minutter.
  3. Smak til med salt, pepper og sukker, og rør inn basilikum mot slutten.

Trinn 3: Sett sammen retten

  1. Bland gnocchi med tomatsausen i en ildfast form.
  2. Strø over mozzarella og parmesan.
  3. Sett formen i en forvarmet ovn på 200°C og stek i ca. 15-20 minutter, til osten er gyllen og boblende.
  4. Servér i skåler toppet med revet parmesan og basilikumblader.
Del på Facebook