To glass granité på hvit duk

Granité med nykål, eple og ingefær

En granité er en slush-lignende sorbet som ofte serveres på restauranter som en hvilerett mellom rettene. Her har vi laget en litt uvant variant av nykål og ingefær. Forfriskende!
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Kok sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl den.

Rens og skjær frukt og grønnsaker i biter, tilsett ingefæren og press det til juice i en juicemaskin.

Smak juicen til med sukkerlake, og hell det i en vid form. Sett formen i fryseren.

Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.

Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har fryst. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.

Ved servering: La formen med graniteen stå ca. 20 minutter på kjøkkenbenken før du legger noen skjeer i kalde serveringsglass.

Pynt f.eks. med et mynteblad.

Server straks.

Tips: Har du ikke juicemaskin, så kan du bruke en blender. Graniteen får da en litt annen konsistens, men er like god.

Del på Facebook