Ingredienser
Fremgangsmåte
- Varm ovnen til 180 grader.
- Smør en ildfast form.
- Skrell persillerøttene og gulroten. Skjær dem i skiver på 0,5 cm og legg dem i formen.
- Lag en hvit ostesaus: Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Stek det blankt i varm olje i en kjele.
- Ha i melk og fløte. Rør rundt og kok opp.
- Bland vann og hvetemel og ha det i melken. Rør rundt. La alt småkoke i 2-3 minutter.
- Bland halvparten av osten i sausen.
- Smak til med salt og pepper og gjerne litt muskat.
- Ha sausen over grønnsakene. Bland litt.
- Bak i ovn i 20 minutter.
- Ha resten av osten over og bak videre i 10-15minutter.
- Server gjerne med et dryss av timian og finhakket persille.
For å gjøre sausen glutenfri kan du bruke 1 ss maisennamel i stedet for 2 ss hvetemel. Du kan bytte ut parmean med en god norsk hardost.