Grateng med persillerøtter

Grateng med persillerøtter

Persillerot er en smakfull rotgrønnsak som gjerne kan være alene i en grateng. Grateng med grønnsaker er alltid populært. Server den alene eller som tilbehør til middagen.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Varm ovnen til 180 grader.
  2. Smør en ildfast form.
  3. Skrell persillerøttene og gulroten.  Skjær dem i skiver på 0,5 cm og legg dem i formen.
  4. Lag en hvit ostesaus: Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  5. Stek det blankt i varm olje i en kjele.
  6. Ha i melk og fløte. Rør rundt og kok opp.
  7. Bland vann og hvetemel og ha det i melken. Rør rundt. La alt småkoke i 2-3 minutter.
  8. Bland halvparten av osten i sausen.
  9. Smak til med salt og pepper og gjerne litt muskat.
  10. Ha sausen over grønnsakene. Bland litt.
  11. Bak i ovn i 20 minutter.
  12. Ha resten av osten over og bak videre i 10-15minutter.
  13. Server gjerne med et dryss av timian og finhakket persille.
For å gjøre sausen glutenfri kan du bruke 1 ss maisennamel i stedet for 2 ss hvetemel. Du kan bytte ut parmean med en god norsk hardost.
Del på Facebook