Grateng med rotgrønnsaker

Grateng med sellerirot

Digg grateng med sellerirot som passer å lage når du vil ha en kjøttfri middag eller når du skal rydde i grønnsakskuffen i kjøleskapet. Gulrøtter og pastinakk eller persillerot er et naturlig følge.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skjær sellerirot, poteter og gulrøtter og pastinakk i tynne skiver - bruk gjerne en mandolin.
  2. Klipp til et stykke bakepapir og legg det nederst i en ildfast form og smør kantene av formen med litt smør.
  3. Legg skiver av poteter, gulrøtter, sellerirot og pastinakk lagvis i formen.
  4. Visp sammen matfløte, egg, ost, salt og pepper og hell over grønnsakene.
  5. Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn på 180°C og stek i ca. 1 time.
  6. Server gratengen som en egen rett f.eks. med godt brød.
Del på Facebook