Pommes frites av gresskar

Gresskarfrites

Å bake staver av gresskar i ovnen, gjerne sammen med det krydderet du liker, gir en utrolig god og smakfull liten rett. Server dem ved siden av middag eller som snacks.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.

Vask gresskaret godt. Om du bruker hokkaido-gresskar, kan du gjerne beholde skallet på.

Del gresskaret i to og skrap ut kjernene. Ta vare på kjernene, for disse skal brukes. Del gresskar i strimler på langs og så i staver.

Bland stavene med finhakket hvitløk, litt salt, nykvernet pepper og valnøttolje.

Bak gresskarstavene i ovn til de er møre og lekre i fargen, ca. 20 minutter.

Serveres gjerne med ristede gresskarkjerner som tilbehør til middag, eller rett og slett som snacks.

 

Del på Facebook