Gresskarpai med sjokolade - hel

Gresskarpai med sjokolademønster

I oktober skinner høstens stjerne – gresskaret. Hokkaido-gresskar er ideelt for matlaging og perfekt til en nydelig gresskarpai oppskrift. Denne gresskarpaien er fantastisk til Halloween, som dessert til kaffen, eller for å imponere gjester. Dekorer gresskarpaien med sjokolademønster for ekstra wow-effekt!
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paibunn

  • 60 g myk margarin
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 dl melis
  • 100 g cottage cheese

Fyll

  • 800 g Hokkaido gresskar
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ts lakrispulver
  • 3 egg
  • 3 ss kakaopulver

Fremgangsmåte

  1. Skyll gresskaret og del det i to. Skrap ut kjernene.  Disse kan ristes og brukes som snaks.
  2. Bak gresskaret med skall i ovn på 200 grader i ca. 20 minutter, eller til det er mørt. Avkjøl.
  3. Ha alle ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin og kjør det raskt sammen til en smidig deig.
  4. Ta litt mel på fingrene og klem deigen ut i en paiform - 24 cm i diameter.Sett formen i fryseren i 20 minutter.
  5. Prikk paibunnen med en gaffel og forstek bunnen i ca. 10 minutter på 200 grader C.
  6. Ha det bakte gresskarkjøttet i en foodprocessor og kjør til du får en glatt mos. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra kakao. Bland godt.
  7. Ta av 3 sleiver gresskarmos og bland med kakao. Kakaomosen brukes til å lage mønster.
  8. Hell gresskarmosen i det forstekte paiskallet. Ha på kakaomosen i sirkler. Bruk gjerne en sprøytepose eller frysepose og tegn ringer og bruk en gaffel eller pinne til å lage mønster. 
  9. Stek paien midt i ovnen ved 180 grader C i ca. 40 minutter.
  10. Dryss litt melis over før servering om du ønsker.
  11. Server gjerne med krem eller vaniljeis.
Del på Facebook