Søtpotetmos som er dekorert som en edderkopp

Gresskarpuré av hokkaido-gresskar

Puré av gresskar, som gresskarpuré laget av Hokkaido gresskar, er et friskt alternativ til kålrotstappe eller potetstappe. Du kan også bruke gresskarpure i bakverk eller desserter hvis du ønsker en søt variant. Bak hele Hokkaido-gresskaret i ovnen først – da blir det enklere å skjære i.
Over 60 min
2.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Vask gresskaret godt og bak det i ovnen på 175°C i 1 time. Da er det lettere å skjære i det etterpå.
  2. Del gresskaret i to og skrap ut kjernene. Behold skallet på og skjær gresskaret deretter i terninger.
  3. Ha gresskarterningene over i kokende buljong sammen med løk.
  4. Kok i noen minutter til terningene er møre.
  5. Hell av kokevannet, men ta vare på det.
  6. Mos gresskar og løk med en potetmoser eller en gaffel.
  7. Spe med kraft og fløte til du har fått passe konsistens.
  8. Smak til med finhakket chili og revet frisk ingefær.
  9. Pynt gresskarpureen f.eks. med ristede gresskarkjerner og litt hakket kruspersille.
Del på Facebook