Gresskarsuppe laget av Tiger cross-gresskar

Gresskarsuppe med gresskarpesto

I gresskarsuppen har vi brukt tiger cross gresskar. Det er et veldig godt matgresskar som er fint å bruke i varme retter. En slik gresskarsuppe kan smakes til med forskjelllige krydder. Prøv deg gjerne frem og lag din egen vri.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Del gresskaret i to. Til 1 liter suppe trenger du ca. 500 g gresskar.
  2. Skrell gresskaret og skrap ut kjernene. Rens og skyll kjernene. Disse tar du vare på for å lage pesto.
  3. Skjær gresskarkjøttet i biter og legg dem i en ildfast form.
  4. Del chili i to og fjern frøene. Bruk gjerne engangshansker.
  5. Legg chilien i formen sammen med knust hvitløk og skiver av lime.
  6. Bak i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til gresskaret er mørt.
  7. Fjern limeskivene. Ha resten av ingrediensene i kokende buljong og mos med en stavmikser.
  8. Smak til med matfløte og cayennepepper.
  9. Server med pesto laget av gresskarkjerner og ristede gresskarkjerner.
Del på Facebook