Gresskarsuppe med gresskarpesto
I gresskarsuppen har vi brukt tiger cross gresskar. Det er et veldig godt matgresskar som er fint å bruke i varme retter. En slik gresskarsuppe kan smakes til med forskjelllige krydder. Prøv deg gjerne frem og lag din egen vri.
20-40 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Del gresskaret i to. Til 1 liter suppe trenger du ca. 500 g gresskar.
- Skrell gresskaret og skrap ut kjernene. Rens og skyll kjernene. Disse tar du vare på for å lage pesto.
- Skjær gresskarkjøttet i biter og legg dem i en ildfast form.
- Del chili i to og fjern frøene. Bruk gjerne engangshansker.
- Legg chilien i formen sammen med knust hvitløk og skiver av lime.
- Bak i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til gresskaret er mørt.
- Fjern limeskivene. Ha resten av ingrediensene i kokende buljong og mos med en stavmikser.
- Smak til med matfløte og cayennepepper.
- Server med pesto laget av gresskarkjerner og ristede gresskarkjerner.