Oppskriftsbilde av vafler med gresskar servert på fat med pyntegresskar i bakgrunnen.

Gresskarvafler

Nystekte vafler er alltid godt, og her har vi laget vaflene med sammalt hvetemel og revet, saftig gresskar. Kjempegodt med ost eller syltetøy på.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2,5 dl revet gresskar
  • 2,5 dl sammalt hvete, fin
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt muskat
  • 4 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss brunt sukker
  • 5 dl lettmelk

Fremgangsmåte

Skrell og rens gresskar og riv gresskarkjøttet på et rivjern.

Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til røren er jevn og fin. La røren stå og svelle 15-20 minutter. Røren skal være ganske tykk.

Stek vaflene i smurt vaffeljern, og legg på rist til avkjøling.

Gresskarvaflene smaker ekstra godt nystekte med geitost eller syltetøy på. Cottage cheese og friske bær er også godt til.

Del på Facebook