Grillet hjertesalat med eggehakk og vårløk

Grillet hjertesalat med eggehakk og vårløk

Grillet hjertesalat har en nydelig raffinert smak. Servert med eggehakk og vårløk får den også et klassisk vakkert navn nemlig Hjertesalat Mimosa. Retter med finhakket kokte egg, litt syre og salt og pepper blir ofte hetende nettopp Mimosa som er klassiske betegnelsen for retter servert med kokte egg.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll og tørk salaten og del den i to. Pensle salaten med olje.
  2. Legg den på varm grill med snittflaten ned. Grill til den har fått fin grillfarge.
  3. Snu etter ett par minutter. Det går raskt å grille hjertesalat.
  4. Del sitronen og la den få en omgang på grillen. Grillvarmen gir sitronsaften en fyldig smak.
  5. Skrell eggene. Hakk plommen og hviten hver for seg. Det gir et fint fargespill.
  6. Skyll og finhakk vårløken.
  7. Legg grillet hjertesalat på et egnet fat og dryss eggeplomme, eggehvite og vårløk over.
  8. Press sitronsaft på og server med et godt dryss av nykvernet pepper.
Del på Facebook