Grønnsakslasagne med spinat og cherrytomater

I lasagnen vår bruker vi kun grønnsaker. En spennende og velsmakende variant av lasagne med spinat og tomater og hvor skiver av aubergine spiller rollen som lasagneplater.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200°C.

Skjær aubergine i 1/2 cm tynne skiver. Pensle dem med litt solsikkeolje og krydre dem med litt salt og pepper.

Stek skivene på begge sider i en varm panne. Legg aubergineskivene på papirhåndkle så snart de er ferdige.

Vask spinaten godt og fjern tykke stilker. La den ligge litt i kaldt vann.

Rens og finhakk løk og hvitløk. Stek løken i litt solsikkeolje og tilsett halvparten av hvitløken.

Ha i hermetiske tomater og la det såkoke i 10 minutter.

Skjær basilikumblader i strimler, del tomatene i to og ha det i sausen.

Smaken til med salt og pepper og sett kjelen til siden.

Varm litt solsikkeolje i en gryte. Ha i resten av hvitløken og tilsett spinaten. Fres til den har falt sammen. Bruk en stekespade til å snu spinaten. Tilsett litt nykvernet pepper.

Dekk bunnen av en ildfast form med tomatsaus. Legg et lag med aubergineskiver. Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over. Fortsett slik med flere lag. Avslutt med aubergineskiver.

Riv godt med parmesanost over til slutt. Stek formen i ca. en halv time til lasagnen har fått en fin farge.

Server med godt brød.

Del på Facebook