Ingredienser

Grønnsakslasagne med spinat og cherrytomater

40-60 min
2,5 av 5 om dagen

I lasagnen vår bruker vi kun grønnsaker. En spennende og velsmakende variant av lasagne med spinat og tomater og hvor skiver av aubergine spiller rollen som lasagneplater.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200°C.

Skjær aubergine i 1/2 cm tynne skiver. Pensle dem med litt solsikkeolje og krydre dem med litt salt og pepper.

Stek skivene på begge sider i en varm panne. Legg aubergineskivene på papirhåndkle så snart de er ferdige.

Vask spinaten godt og fjern tykke stilker. La den ligge litt i kaldt vann.

Rens og finhakk løk og hvitløk. Stek løken i litt solsikkeolje og tilsett halvparten av hvitløken.

Ha i hermetiske tomater og la det såkoke i 10 minutter.

Skjær basilikumblader i strimler, del tomatene i to og ha det i sausen.

Smaken til med salt og pepper og sett kjelen til siden.

Varm litt solsikkeolje i en gryte. Ha i resten av hvitløken og tilsett spinaten. Fres til den har falt sammen. Bruk en stekespade til å snu spinaten. Tilsett litt nykvernet pepper.

Dekk bunnen av en ildfast form med tomatsaus. Legg et lag med aubergineskiver. Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over. Fortsett slik med flere lag. Avslutt med aubergineskiver.

Riv godt med parmesanost over til slutt. Stek formen i ca. en halv time til lasagnen har fått en fin farge.

Server med godt brød.

Hvor godt likte du oppskriften?