Brødskiver med rødbetehummus og bakt blomkål

Grønnsakspålegg av rødbeter

Prinsippet med å lage grønnsakspålegg er enkelt. Du trenger rå, bakte eller kokte grønnsaker, en proteinkilde som kikerter, bønner eller nøtter, litt olje og smaker som for eksempel hvitløk og sitron. Her har vi en hummusvariant med rødbeter. Nydelig på brødskiven og som dipp til grønnsaksnacks.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Rødbetehummus

  • 1 rødbete (ca. 200 g)
  • 1 boks hermetiske kikerter (200 g)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl hakket frisk koriander
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 1 ts sitronsaft
  • smak til med salt og pepper
  • 2 ss kokt, kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. Skjær blomkålen i passe tynne skiver. Stek dem raskt i varm panne i litt olje.
  2. Dryss pepper på. Avkjøl.
  3. Bak eller kok rødbeten til den er mør. Skrell den og del den i mindre biter. Avkjøl.
  4. Hell vannet av kikertene og skyll dem godt under rennende kaldt vann. La de dryppe godt av.
  5. Kjør alle ingrediensene til en glatt og jevn masse i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser.
  6. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Blir hummusen for tykk kan du tilsette litt kokt kaldt vann.
  7. Smør noen brødskiver med hummus. Legg blomkålskiver på og dryss over finsnittet vårløk
Tahini er en masse av sesamfrø og olivenolje som finnes på glass. Alternativet til tahini er ristede sesamfrø som du selv moser med litt olje. Bruk en stavmikser.
Del på Facebook