Grønnsaksuppe fra Midtøsten

En herlig suppe med spennende og litt eksotisk smak. Masse deilige grønnsaker som løk, hvitløk, gulrot, paprika og poteter. Bønnene gjør suppen ekstra mektig.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 stor, hakket løk
  • 0,5 ss malt spisskummen
  • 0,5 ss chilipulver
  • 1 båt hvitløk - knust
  • 1 gulrot i terninger
  • 0,5 rød paprika renset og skåret i terninger
  • 175 g poteter i terninger
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • smak til med salt og pepper
  • 1 dl finhakket bladpersille
  • 1,5 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Varm opp oljen i en stor panne eller en vid kjele og stek løken i 2-3 minutter.
  2. Tilsett spisskummin, chilipulver og hvitløk og stek videre i 1 minutt.
  3. Ha i grønnsakene og fres videre et par minutter.
  4. Ha i bønner og kraft.
  5. Kok dette opp og reduser varmen. La det surre under lokk i 6-8 minutter.
  6. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  7. Server suppen med et godt dryss av hakket bladpersille.
Del på Facebook