Grønnsaksuppe på ukrainsk vis
Grønnsaksuppe med løk, poteter og gulrot. Rask å lage, lett å spise.
20-40 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Skjær poteter poteter i terninger og kyllingfileten i biter eller strimler.
- Skrell gulrøttene og riv dem.
- Fres hakket løk i litt olje i en kjele. Tilsett vann og kok opp.
- Tilsett buljongterningene.
- Tilsett revne gulrøtter, potetterninger og kylling.
- La suppen koke i ca. 15 minutter.
- Melboller:
- Pisk mel og melk sammen i en kjele.
- Tilsett smør og kok opp under omrøring.
- La det koke på svak varme i noen minutter. Rør av og til.
- Trekk kjelen av platen og tilsett et sammenpisket egg.
- La blandingen småkoke et minutt under omrøring.
- Lag små boller med to t-skjeer og la dem trekke i suppen til de er gjennomvarme, 2-3 minutter.