Enkel grønnsaksuppe

Grønnsaksuppe på ukrainsk vis

Grønnsaksuppe med løk, poteter og gulrot. Rask å lage, lett å spise.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 l vann
  • 2 kyllingbuljongterning
  • 0,5 hakket løk
  • 2 poteter i terninger
  • 2 reven gulrøtter
  • 2 kyllingfilet i biter eller strimler
  • salt og pepper etter smak

Melboller

  • 5 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 2 ss smør
  • 1 egg

Fremgangsmåte

  1. Skjær poteter poteter i terninger og kyllingfileten i biter eller strimler.
  2. Skrell gulrøttene og riv dem.
  3. Fres hakket løk i litt olje i en kjele. Tilsett vann og kok opp.
  4. Tilsett buljongterningene.
  5. Tilsett revne gulrøtter, potetterninger og kylling.
  6. La suppen koke i ca. 15 minutter.
  7. Melboller:
  8. Pisk mel og melk sammen i en kjele.
  9. Tilsett smør og kok opp under omrøring.
  10. La det koke på svak varme i noen minutter. Rør av og til.
  11. Trekk kjelen av platen og tilsett et sammenpisket egg.
  12. La blandingen småkoke et minutt under omrøring.
  13. Lag små boller med to t-skjeer og la dem trekke i suppen til de er gjennomvarme, 2-3 minutter.
Del på Facebook