Ingredienser
Grov focaccia med tomater
Over 60 min
En grovere variant av dette deilige, italiensk brødet. Grov focaccia passer utmerket som et alternativ til vanlige brødskiver på dager hvor du har lyst til å gjøre matpakken litt mer spennende.
Fremgangsmåte
- Bland tørrgjær og mel i en bolle. Tilsett lunkent vann og salt. Kna sammen til en seig deig. Tilsett 3 ss olje og kna inn i deigen. Dekk til bollen og la deigen heve i 40 minutter.
- Legg bakepapir på et stekebrett og bre deigen ut så den dekker hele brettet. Lag hull i deigen med fingrene og dryss over resten av olivenoljen, urter og fingersalt. Del cherrytomatene i to og fordel over deigen. Sett til etterheving i 40 minutter.
- Varm ovnen til 180 grader.
- Stekes midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøles på rist.