Ingredienser
Grovbrød med gulrot
Over 60 min
Reven gulrot og havregryn gjør dette gode gulrotbrødet ekstra saftig. Deilig nybakt til frokost i helgen og i matpakken ellers i uken. Bak flere når du først er i gang og pytt i fryseren.
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.
- Tilsett salt, honning og olje.
- Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.
- Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen. Synes du at deigen blir for løs, så tilsett litt mer mel.
- Sett til heving i 30 minutter.
- Ta deigen ut av bakebollen og del i to. Rull hvert emne til en pølse og legg de ned i hver sin smurte brødform.
- Etterhev brødene i 30 minutter.
- Pensle brødene med sammenpisket egg og stek nederst i ovnen på 200°C - 30-35 minutter.