Grovt brød med sellerirot

Grovt brød med sellerirot

Hjemmelaget brød er enkelt når det er eltefritt. Sett deigen på kvelden og få saftig hjemmelaget brød til frokost. Revet sellerirot gjør brødet ekstra saftig og gir en herlig sødme.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 l lunkent vann
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 550 g siktet hvetemel
  • 150 g lettkokte havregryn
  • 150 g finrevet sellerirot
  • 250 g sammalt hvete, fin
  • 1 ss sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Ta frem en stor bakebolle, hell i vann, tørrgjær og salt.
  • Rør inn siktet hvetemel og lettkokte havregryn.
  • Skjær forsiktig av skallet på selleriroten (eller skrell) og rasp sellerirot på et fint rivjern og vend inn i deigen. Spe på med sammalt hvete.Deigen skal være tykk og du skal jobbe inn en del mel, men den skal ikke være så fast at du hadde kunnet elte den ut for hånd, det er den akkurat litt for klissete til.
  • Dekk bollen med plast eller ett lokk som passer til bakebollen og la heve i 10-12 timer.
  • Hell deigen over i to brødformer og la etterheve i en time. Dekk formene med et klede eller plast. Former på 1,7 liter er perfekt.
  • Strø over sesamfrø eller havregryn på toppen rett før du skal steke brødene. Du kan også bruke andre typer frø om du ønsker.
  • Stek brødene midt i ovnen på 230 grader varmluft i 45 minutter.
  • Ta ut brødene fra formene og avkjøl på rist. Avkjøl brødene godt før du skjærer i dem. 
Del på Facebook