Gulrot- og persillerotsuppe i hvit bolle på rutete duk

Gulrot- og persillerotsuppe

Gulrotsupper er veldig populære, og her har vi en variant med gulrot sammen med persillerot. En glutenfri og veldig god suppe som tar kort tid å lage.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Garnityr

Fremgangsmåte

  1. Skrell og finhakk løken. Skrell gulrot og persillerot og skjær i terninger.
  2. Fres grønnsakene i margarin til løken er blank.
  3. Ha i grønnsakbuljong og la det koke til grønnsakene er møre.
  4. Kjør i foodprosessor eller med stavmikser sammen med fløte til en helt jevn suppe.
  5. Ha suppen over i en kjele og smak til med salt og pepper.
  6. Garnityr: Skjær en gulrot og en persillerot i tynne skiver på langs. Bruk en rotskreller eller en ostehøvel.
  7. Finstrimle vårløken
  8. Vend grønnsakene inn i sitronsaft og ha i suppen rett før servering.
  9. Godt brød og smør smaker deilig til.
Suppen er naturlig glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bytte ut matfløten med laktosefri matfløte.

 

Del på Facebook