Gulrot- og potetgrateng

Dette er en deilig grateng med gulrøtter og poteter som du kan servere som tilbehør til både kjøtt og fisk eller som en liten kveldsrett alene.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 store gulrøtter
  • 6 poteter
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt hel hvit pepper
  • 1,5 ts tørket rosmarin
  • 2 båter hakkede hvitløk
  • 2 dl revet hvitost
  • 2,5 dl matfløte

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 grader C. Skrell og del gulrøtter og poteter i tynne skiver. Forvell dem i kokende, lettsaltet vann i ca 5 minutter.
  2. Hell av kokevannet. Bland gulrøtter, poteter, salt, pepper, rosmarin, hvitløk og halvparten av osten i en bolle. Hell alt over i en smurt, ildfast form. Hell på fløten og strø på resten av osten.
  3. Stek formen midt i ovnen i ca 30 minutter til formen er gyllen, og gulrøtter og poteter er gjennomkokte.
Del på Facebook