Gulrothummus

Glad i hummus? Da må du prøve denne varianten laget med gulrot. Gulrot gir en fin smak til dippen.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 gulrøtter
  • 0,5 boks hermetiske kikerter
  • 2 båter hvitløk
  • Saften av 1 sitron
  • 2 ss tahini
  • 3 ss olivenolje (en skje til servering)
  • 1 ts malt spisskummen

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skyll og skrelle gulrøttene.
  3. Del dem i terninger og legg dem på en bakeplate med et bakepapir.
  4. Bland med krydder og bak dem møre i ovnen.
  5. Hell vannet av kikertene og skyll dem godt under rennende kaldt vann.
  6. Kikertene kan gjerne bakes med i ovnen de siste bakeminuttene.
  7. Kjør alle ingrediensene til en jevn masse med en stavmikser eller kjøkkenmaskin.
  8. Spar gjerne noen bakte kikerter til topping.
  9. Smak til med sitronsaft.
  10. Server med noen dråper olivenolje og friske korianderblader på toppen.
  11. Kutt opp gulrot, agurk, stilkselleri og gjerne rødkål i passe biter og staver.
Tahini (som er en masse laget av knuste sesamfrø) kan erstattes av peanøttsmør eller bare peanøtter. Visste du at sprø rødkål i litt tykke strimler er nydelig som snacks? Prøv!
Del på Facebook