Grove gulrotmuffins - smaksrike, fiberrike og holdbare.

Gulrotmuffins

Dette er matmuffins med grovt mel, havregryn og revne gulrøtter i deigen som du gjerne kan spise til frokost og kveldsmat. Gulrotmuffins er også kjempefine å ha i matpakken eller matboksen.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 3 dl kesam mager
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 dl sammalt hvete, fin
  • 3 dl hvetemel
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts malt kanel
  • 8 finhakkede valnøttkjerner
  • 5 dl revet gulrøtter

Glasur

  • 2 dl melis
  • 1 ss sitronsaft
  • litt revet gulrot til pynt

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  3. Bland inn olje og kesam og deretter resten av ingrediensene.
  4. Rør godt.
  5. Fyll ca. 16 muffinsformer. Ikke fyll helt opp - de vil heve seg, så 2/3 holder.
  6. Stek muffinsene i ovnen i 25-30 minutter.
  7. Spar gjerne litt hakkede valnøttkjerner og ha på toppen før du steker dem.
  8. Pynt med melisglassur og litt revne gulrøtter.
Del på Facebook