Ingredienser
Gulrotsuppe med ingefær
40-60 min
1.5 av 5 om dagen
Gulrot, løk, hvitløk og ikke minst frisk ingefær setter sitt preg på denne herlige og varmende gulrot - og ingefærsuppen.
Fremgangsmåte
- Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter. Surr gulrot og løk i olje i noen minutter på middels høy varme.
- Når løken er myk har du i hakket hvitløk og ingefær og lar det steke på litt lavere varme. Pass på så hvitløken ikke svir seg.
- Tilsett buljongterninger og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er myke.
- Bruk en stavmikser og miks suppen glatt.
- Tilsett créme fraîche, rør rundt og smak suppen til med salt og noen dråper tabasco. Legg på krepsehaler og pynt suppen med frisk dill.
Ingefær kan du oppbevare i fryseren. Ta da bare ut biten og riv den på et rivjern når du trenger litt frisk ingefær i en oppskrift.