Gulrotsuppe med ingefær

Ingredienser

Gulrotsuppe med ingefær

40-60 min
1.5 av 5 om dagen

Gulrot, løk, hvitløk og ikke minst frisk ingefær setter sitt preg på denne herlige og varmende gulrot - og ingefærsuppen.

Fremgangsmåte

  1. Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter. Surr gulrot og løk i olje i noen minutter på middels høy varme. 
  2. Når løken er myk har du i hakket hvitløk og ingefær og lar det steke på litt lavere varme. Pass på så hvitløken ikke svir seg. 
  3. Tilsett buljongterninger og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er myke.
  4. Bruk en stavmikser og miks suppen glatt. 
  5. Tilsett créme fraîche, rør rundt og smak suppen til med salt og noen dråper tabasco. Legg på krepsehaler og pynt suppen med frisk dill.

Ingefær kan du oppbevare i fryseren. Ta da bare ut biten og riv den på et rivjern når du trenger litt frisk ingefær i en oppskrift.

Hvor godt likte du oppskriften?