Hasselbakte epler

Hasselbackepler

Mange kjenner til hasselbackpoteter, men visste du at du også kan lage hasselbackepler? En nydelig epledessert som det er lett å imponere med. Server vaniljekesam eller vaniljeis til.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Hakk valnøtter og kokos (da får du fram litt mer av kokossmaken) sammen.
  3. Smelt smør i en liten panne.
  4. Ha i sukker, kanel, valnøtter og kokos. Rør rundt.
  5. Del eplene i to på langs. Fjerne kjernehuset med en liten kniv.  Du trenger ikke skrelle eplene, men om du ønsker kan du gjøre det.
  6. Skjær eplene i skiver, men ikke helt igjennom. Skivene skal henge sammen i bunnen.
  7. Legg eplene med bunnen ned i en ildfast form.
  8. Fordel smørblandingen over hvert eple.
  9. Sett formen i ovnene og bak til eplene er møre og har fått en gylden farge, 12- 15 minutter. Følg med. Drypp gjerne litt av «kraften» som samler seg, over eplene underveis.
  10. Server hasselbackepler lune med vaniljeis eller vaniljeyoghurt og et dryss av hakket sitronmelisse.
Del på Facebook