Potetlomper - fra boken Førsteklasses mat

Hjemmelagde lomper

Av hjemmelagde potetlomper kan du for eksempel lage ruller du fyller med salat, grønnsaker eller smøreost og røkelaks. Og hvorfor ikke lage disse når du skal ha taco? Garantert vellykket.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 1 ts salt
  • 2 dl hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene med skallet på. Skrell dem og avkjøl. Har du kalde kokte poteter fra dagen før er de fine å bruke.
  2. Mos dem og bland inn litt mel og salt.
  3. Jo mindre mel som brukes jo bedre blir lompene.
  4. Del deigen opp i 12-14 emner.
  5. Kjevle ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.
  6. Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker.
  7. Legg lompene oppå hverandre og dekk dem med et håndkle eller lignende slik at de holder seg myke.
  8. Oppbevar lompene i plastpose. De er fine å fryse.
Del på Facebook