Enkel hjemmelaget iskrem med moreller

Hjemmelaget iskrem blir ikke enklere enn dette! Du trenger bare fryse bærene og blende ingrediensene, og vipps så har du en nydelig sommer-dessert. Morellene kan byttes ut med andre bær etter ønske.
20-40 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • Ca 500 gram eller 7 dl moreller
  • 2 dl helmelk
  • 2 dl kremfløte
  • 1 cl sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Klype 1 krm salt

Fremgangsmåte

  1. Fjern stilken på morellene.
  2. Fjern steinene i morellene på følgende måte: Legg morellene på et skjærebrett og skvis de med et annet skjærebrett til de sprekker opp. Det kan være lurt å ha på et forkle eller legge et kjøkkenhåndkle over fjøla for å unngå sprut på klærne. Plukk ut steinene.
  3. Ha morellene i en pose og legg de i fryseren til de er gjennomfrosne (ca 2-3 timer)
  4. Ha fryste moreller i en blender sammen med kremfløte, melk, sukker og vaniljeekstrakt. Blend til du får en myk softis.
  5. Servér umiddelbart med et sjokoladedryss på toppen eller frys ned til senere og server som kuleis.
Del på Facebook