Hjemmelaget pesto med nykokt pasta

God pesto lager du best selv og den smaker best nylaget. Og det går nesten like fort å lage den som å vri av lokket på et glass.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • Pesto:
  • 50 g pinjekjerner
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 båt hvitløk
  • 50 g grovrevet parmesan
  • 1 dl olivenolje (prøv deg frem)
  • smak til med salt og pepper
  • 1 g Pasta:
  • 400 g spagetti
  • revet parmesan etter smak
  • ristede pinjekjerner etter smak

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene i en foodprosessor med kniv og kjør til alt er knust.
  2. Spe med olje til en passe tykk pesto.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne godt av.
  5. Bland varm spagetti med pesto og server med nyrevet parmesan og strø over ristede pinjekjerner.
Del på Facebook