Tomatketchup på glass

Hjemmelaget tomatjuice

Når du skal lage tomatjuice selv, er det viktig at tomatene er godt modne og saftige. Litt sukker balanserer syren i tomatene og tabascoen setter en litt spicy smak. Har du laget hjemmelaget tomatjuice én gang, gjør du det garantert igjen.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Fjern skinnet på tomatene ved å legge de noen sekunder i kokende vann. Ta de opp med hullsleiv. Det er nå lett å trekke skinnet av.

Del tomatene i biter og fjern stilkfestet.

Putt alle ingrediensene i en kjele av rustfritt stål, e.l. (ikke aluminium), og la det koke uten lokk ca. 25 minutter.

Kjør blandingen i en foodprosessor eller en blender til en glatt og jevn juice. Smak til.

Avkjøl.

Oppbevar tomatjuicen tildekket i kjøleskap. Da vil den holde seg frisk i opptil en uke.

Del på Facebook