Tomatketchup på glass

Hjemmelaget tomatjuice

Når du skal lage tomatjuice selv, er det viktig at tomatene er godt modne og saftige. Litt sukker balanserer syren i tomatene og tabascoen setter en litt spicy smak. Har du laget hjemmelaget tomatjuice én gang, gjør du det garantert igjen.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Fjern skinnet på tomatene ved å legge de noen sekunder i kokende vann. Ta de opp med hullsleiv. Det er nå lett å trekke skinnet av.

Del tomatene i biter og fjern stilkfestet.

Putt alle ingrediensene i en kjele av rustfritt stål, e.l. (ikke aluminium), og la det koke uten lokk ca. 25 minutter.

Kjør blandingen i en foodprosessor eller en blender til en glatt og jevn juice. Smak til.

Avkjøl.

Oppbevar tomatjuicen tildekket i kjøleskap. Da vil den holde seg frisk i opptil en uke.

Del på Facebook