Ovnsbakte gulrøtter

Hjertesalat med bakte gulrøtter

Hjertesalat med bakte gulrøtter som er vendt inn i en sitrusvinaigrette er det perfekte mellommåltidet eller som en lett snacks.
Under 20 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell gulrøttene og del de i staver.
    a. Del gulrot i to på langs, og så i to på langs igjen. Så deler du de i to på tvers. Da skal du ha 8 stk gulrotstaver pr gulrot.
    b. Vend de inn i rapsolje og krydre med salt og pepper.
  2. Sett ovn på 200 grader og stek gulrøttene i ca 5 min til nesten gjennomstekt – skal ha en liten hard kjerne. Avkjøl
  3. Kutt av den nederste stilken på hjertesalaten, slik at det er enkelt å få hele blader ut av salaten
  4. Lag sitrusvinaigrettes ved å blande sammen juice av lime og honning til det er oppløst. Spe på med olivenolje til ønsket smak og konsistens. Smak til med salt
  5. Rist solsikkekjerner gylne i panne til de får en lys farge. Avkjøl
  6. Vend sammen avkjølte gulrøtter med sitrusvinaigrettes.
  7. Anrett ca 50 gr av gulrotblandingen i hvert av salatbladene. Toppes med ristede solsikkekjerner og ertekarse på toppen
Del på Facebook