Oppskriftsbilde av ostekake med hvit sjokolade og bringebær hvor ett kakestykke er fjernet.

Hvit sjokoladeostekake med bringebær

En lekkerbisken av en dessertkake med bringebær og frisk mynte og som garantert vil falle i smak hos dine gjester. Server den som dessert eller til kaffen.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Bunnen

Fyll

  • 100 g hvit sjokolade
  • 400 g kremost naturell
  • 250 g kesam original
  • 2 egg
  • 1 dl sukker

Bringebærkompott

Pynt

  • noen friske bringebær
  • noen mynteblader
  • evt. et dryss melis

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175°C.
  2. Kjør valnøttkjerner, kjeks og sukker til en smuldremasse i en foodprosessor. Tilsett smeltet smør og bland sammen.
  3. Trykk blandingen ut i en smurt form, 24 cm i diameter og stek bunnen i 10 minutter.
  4. Hakk sjokoladen og smelt den i vannbad.
  5. Pisk sammen kremost, kesam, egg og sukker og rør i den smeltede sjokoladen.
  6. Hell røren over kakebunnen.
  7. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter til den stivner rundt kantene.
  8. Avkjøl kaken.
  9. Kok opp brungebær og sukker på svak varme. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Rør jevningen inn i bærene. Kok raskt opp til en kompott.
  10. Avkjøl kompotten litt før den smøres utover den avkjølte kaken.
  11. Pynt med friske bringebær og mynteblader og dryss gjerne litt melis over til slutt.
Del på Facebook